Telefon Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır?

Günümüzün en çok kullanılan elektronik aleti olan cep telefonlarını hemen hemen çoğu kişi kullanmaktadır. Hatta bazı kişilerde birden fazla cep telefonu bulmak da mümkündür. Cep telefonlarından telefon görüşmesi, fotoğraf çekmek, sosyal medyada gezinmek, haber okumak ve video izlemek gibi birçok şey yapmaktayız. Bu tür faaliyetleri yaparken de telefonla bir hayli uzun süre uğraşırız. Dolayısıyla telefon şarjımızın azaldığı bildirimini almamız da olağandır. Cep telefonlarımızın pil ömründen daha uzun süre yararlanmanın da çözümü bulunmaktadır. Telefon Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır? sorusunun cevabını vermek istiyoruz.

Telefon Şarj Ömrü Nasıl Uzatılır?

Telefonumuzu kullanırken birçok uygulamayı açıp kapatırız. Bu tür uygulamaları kapattığımız zaman işlevini sonlandırdığını düşünsek de bazı uygulamalar açısından yanılmaktayız. Çünkü bazı uygulamalar arka planda veri depolamaya, internet harcamaya ve pilinizin ömrünü yemeğe devam etmektedir. Eğer günlük kullanımınızda ihtiyaç dışında kalan uygulamalarınız varsa o tür uygulamaları arka planda çalışmasına engel olabilirsiniz. Ayarlardan uygulamalar sekmesine girmeniz ve az sıklıkta kullandığını uygulamaları arka plan işlevi için kapatmanız, şarj ömrünüze fayda sağlayacaktır.

Titreşim Modu

İş, okul ve benzeri durumlarda faaliyet gösterirken telefonlarımızı sessize veya titreşim moduna almaktayız. Bu mod sayesinde bize bildirim gelmesi durumunda telefonumuz titrer ve bize bilgi verir. Bu tür durumlarda telefonun şarj ömrünü yediğini de göz ardı etmemek gerekmektedir. Telefonunuz titreşim modundayken pilinizden kısmi bir şarj ömrünü alır. Bu sebeple şarj ömrünüzün uzun sürmesini istiyorsanız ve önemli bir durumunuz yoksa da telefonu titreşim modundan çıkarmanızı tavsiye ederiz.

Hızlı Erişim Butonları

Bu butonlar, ekranınızın üstten aşağı doğru parmağınızla kaydırdığınızda ekrana gelen penceredir. Bu pencerede WİFİ, GPS, Bluetooth, NFC gibi kısayollar bulunmaktadır. Bu tür kısayolları kullanmadığınız halde sürekli açık kalması telefonunuzun şarj ömrünü bir hayli fazla harcayacaktır. Şarj ömrünüzü güçlendirmek için bu tür kısayolları kullanım dışındayken kapatmanız en doğru karar olacaktır.

Ekran Parlaklığı

Ekranı her kullandığınızda uzun süre boyunca parlaklık kullanacaktır. Bu parlaklığın seviyesi de şarj ömrünüzün azalmasında etkilidir. Daha düşük ekran parlaklığı kullanmanız veya ekran parlaklığınızı otomatik modda kullanmanız dahilinde şarj ömrünüz uzun sürecektir. Aynı zamanda yüksek derecede ekran parlaklığında telefon kullanmanız gözlerinize de zarar verebileceğini unutmamanız gerekmektedir.

Kilit ve Ana Ekranı Kapak Resimleri

Çoğumuzun eğlenceli resimler kullandığı bu kapak resimleri, şarj ömrünüzün sağlığı açısından da etkilidir. Bazı telefon kullanıcıları kilit ekranına animasyonlu kapak resmi tercih etmektedir. Bu animasyonlu kapak resimleri şarj ömrünüzü oldukça fazla tüketmektedir. Bu tüketimden kurtulmanın yolu da daha düşük kalitede fotoğrafları kapak resmi yapmanız olacaktır.

Pil Tasarrufu Modu

Birçok yeni telefonda bu özelliği bulsak da bazı eski ve yeni cihazlarda pil tasarrufu modu bulunmayabilir. Bu modun cep telefonunuzda bulunup bulunmadığını anlamak için de ayarlardan pil tasarrufu modu yazarak aratabilirsiniz. Bu mod cihazınızda bulunmaktaysa da şarj ömrünüzü uzatmak için açabilirsiniz. Bu modu açmanız dahilinde tüm uygulamalar pil tasarrufu moduna geçer ve cep telefonsuzun tüm gücünden yararlanamayabilirsiniz.

Yorum yapın