Spotify’ın da Artık Sesli Komutu Var

Türkiye’de ve dünyaya oldukça popüler olan müzik uygulaması Spotify, kaliteli müzik ve Podcastlerini “sesli komut” ile taçlandırmayı amaçlıyor. Google ve Siri’den aşina olduğumuz sesli komut uygulamasının bir müzik platformunda nasıl yarar sağladığı konusu ise ilerleyen günlerde kedini gösterecektir.

Hey Spotify!

Spotify’ın kullanıcılarına sunmayı amaçladığı yeni özelliği olan sesli komutu etkin hale getirmek için sadece “Hey Spotify” demeniz yeterli olacaktır. Bu çok yabancı olduğunuz bir konu değil çünkü aynı komutu Google ve Siri’de kullanıyor. Hey Spotify komutu ile uygulamayı rahat bir şekilde açabileceğimizi söyleyen İsveç merkezli şirket, yeni özelliği aktif hale getirdi.

Dünya genelinde birçok kullanıcı Spotify’dan gelen bildirim ile gözlerini açtı. Gelen bildirimde ise  “Hey Spotify” komutunu artık kullanmaya başlayabileceğimize ilişkin bir metin paylaşıldı. Böylece kullanıcıların “Hey Spotify” cümlesini söyleyerek uygulamayı anında başlatabilmeleri aktif hale getirildi.

Yeni sesli komut özelliği ile yalnızca uygulama ve ekran çalışır durumdayken aktifleşmektedir. Bu da platformun sürekli olarak yapay zekâ yöntemiyle kullanıcılarının sesinin dinlenmesi anlamını taşımaktadır. Ancak şirket bu konuda endişe edilecek bir durum olmadığını iddia ediyor. Çünkü sesli veri kullanımıyla alakalı gizlilik politikasına göre Spotify yalnızca uyandırma kelimesini söylediğinizde yaptığınız aramaların kayıtlarını tutuyor.

“Hey Spotify” komutuyla uygulamayı çalıştırdıktan sonra da çeşitli sesli aramalar gerçekleştirmek de mümkün. Örneğin yine klavyenizi kullanmadan, sadece sesinizle uygulamada bir sanatçı, albüm, single, çalma listesi ya da podcast açabilirsiniz.

Yorum yapın