Samsung’un 3D Tof Sensörü Hakkında Şaşırtan İddia

 

Teknoloji çağının içinde olduğumuz günümüzde herhangi bir telefonda 3D ToF sensörünü görmemiz oldukça olası bir durumdur. Telefonlardaki bu özellik sayesinde kamera, kadrajdaki derinliği ölçebiliyor ve artırılmış gerçeklik efektlerini daha doğru bir şekilde hesaplayabiliyordu. Ancak Güney Koreli elektronik cihaz üretim firması Samsung, 3D ToF sensörlüyle artık tamamen yollarını ayırıyor. Ortaya atılan son iddialara göre Samsung çok yakında 3D ToF sensörleri tamamen odağından çıkaracak. Kamera sistemlerinde geri dönüşlere oldukça önem veren şirket, kuruluşundan bugüne kadar neyin işe yarayıp neyin yaramadığı konusunda hızlı förmüller geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcılarının tepkisini ölçerek yola çıkan ve kendini geliştiren şirket “net avantajlar sağlamaması” nedeniyle bu teknolojiden vazgeçti.

3D Sensörünü Galaxy S22 İçermeyecek

 

ET News’in iddialarına göre Samsung yenilerde çıkması beklenen Galaxy S22 telefon ailesinde 3D ToF sensörlerini kullanmayacak. Kaynak, Samsung şirketinin bu kararı neden aldıklarından da bahsetti. Kullanıcıların bu sensöre sahip olmayan telefon kameralarına verdiği tepkinin o kadar da kötü olmadığını tespit etmeleri üzerine bu karar alınmış.

İPhone 12 serisi ile birlikte Apple cihazlarında da oldukça sık rastladığımız 3D ToF sensörü, ABD merkezli şirket tarafından arttırılmış gerçeklik özelliklerinin geliştirmek için tercih edilmiştir. Bir zamanlar 3D ToF sensörleri Samsung’un amiral gemisi telefonlarının olmazsa olmaz özeliklerinden bir tanesiydi. Ancak kullanıcılar tarafından S30’nin otofokus performansına  gelen eleştirilerden sonra şirket, Note 20’de bu sensörü lazer AF sistemiyle değiştirme kararı aldı. Aslında konudan bağımsız olarak Samsung şirketinin kullanıcılarından aldıkları geri dönüşleri, eleştirileri de ne kadar önemsediğini de burada görmüş oluyoruz. Peki bütün bu yaşanılan gelişmelerin ardından siz Samsung’un 3D sensörü ile yollarını net bir şekilde ayrıma iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Yorum yapın