Kripto Para Nedir?

Kripto para güvenliği korumak için şifreleme bilimi kullanılan bir dijital ve sanal para birimidir. Kripto para bilinen para birimleri gibi herhangi bir merkeze bağlı değildir ve bir kurum tarafından yönetilmemektedir. Bir kuruma bağlı olmadığı için işlemler bolck zincir olarak bilinen bir sistem tarafından gerçekleşmektedir.

 

Kripto para piyasasında bilinen yüzlerce coin para birimi vardır. Fakat birçok coin zamanla daha az üretilmek için tasarlanır. Bunun nedeni Kripto para piyasasında coinlerin değerini belirlemektir. Diğer para birimlerinde durum farklıdır. Devlet merkez bankalarında istediği zaman para basımı gerçekleştiriliyor. Kripto para piyasasında en fazla dönüşüm 21 milyon olarak belirlenmiş.

 

Block zinciri tarafından oluşumu sağlanan Kripto paraların ne zaman oluşturulacağı, ne kadar oluşturulacağı Kripto sistemin oluşacağı süreçte karar verilir. Piyasada dolaşımı sağlanan para birimleri gibi istenildiği zaman basılamaz ve yönetilemez.

 

Kripto Para Terimleri Nelerdir?

Kripto para piyasası günümüzde popüler hale geldi ve birçok kişi tarafından kullanılmaya başlanıldı. Bununla birlikte Kripto para piyasasına hakim ve uzman kişiler kendilerine ait sitelerde analizler yapmaya ve makaleler yazmaya başladılar. Kripto para piyasasına yatırım yapan kişiler piyasanın nabzını tutabilmek ve hangi coine yatırım yapacağını netleştirmek için Kripto para uzmanlarını yakından takip ederler.

Kripto para uzmanlarının grafikler üzerinde belirli terimler kullanırlar. Bu terimler şunlardır;

 

  • Dump: Kripto para fiyatının hızlı düşmesi
  • Pump: Kripto para fiyatının hızlı yükselmesi
  • Rekt: İflas etme
  • Airdrop: Hediye para
  • Breakout: Kripto para fiyat kırılımı
  • Blockchain: Kripto para ağı
  • Bearish: Kripto para değerinde düşüş beklentisi
  • Akümülasyon: Kripto paranın yatay seyretmesi
  • Take – Profit: Kar alma
  • Public Key: Cüzdan adresi

Kripto Para Birimleri Nelerdir?

 

Bitcoin piyasada bilinen ve en değerli olan Kripto para birimidir. Dijital ve şifrelenmiş olarak piyasaya ilk çıkan Bitcoinin değerlenmesiyle birlikte yüzlerce alt coin oluşturuldu ve giderek daha hızlı yayılmaya başladı.

 

Bitcoin Kripto para birimini hemen arkasından Ethereum takip ediyor. XRP, Bitcoin Cash,

Litecoin, Tether, Bitcoin SV, Huobi Token, Tron, Holo, Chiliz, Bittorrent, Tether gibi yüzlerce alt coin vardır. Bu coinleri Kripto para piyasasında uzman olan ve piyasayı yakından takip eden kişiler analiz yaparak yorumluyor. Yatırımcı bu analiz ve yorumlarla kendi istediği coin birimine yatırım yapmaktadır. Doğru analiz ve karala çok kar sağlanabilir. Risk alan ve kısa sürede kar elde etmek isteyen kişiler için bu durum bazen tam tersi olabilir.

 

Yorum yapın