Huawei Artık Otomobil Sektöründe!

Çin’ in teknoloji devlerinden birisi olan Huawei, her yıl Şangay’ da düzenlenen uluslararası Otomobil Fuarın da bir sürprize imza attı ve firma ilk elektrikli aracı olan Huawei Seres SF5’ i tüm dünyaya tanıttı.

Huawei’ nin Kendi Mağazalarında  Satılacak!

Bir süredir teknoloji kulislerin de Huawei’ nin elektrikli otomobil sektörüne giriş hazırlığında olduğu ve bu konu da çalışmalarını sürdürdüğü konuşulmaktaydı. Ancak şirket bu güne kadar konuyu yalanlayacak ya da onaylayacak bir girişim de bulunmamıştı. Huawei sessizliğini Şangay Otomobil Fuarı ile bozdu ve Seres firması ile ortak geliştirdiği Huawei Seres SF5’ i tüm dünyaya tanıttı! Şirket otomobilin satışını kendi satış mağazaların da gerçekleştireceğini de belirtti.

Seres Firmasi ile İşbirliği Devam Edebilir!

Huawei Seres SF5 model otomobil, Seres firmasının zaten pazar da bulunan bir araç modelinin Huawei tarafından yeniden tasarlanmış bir versiyonu. Alt yapı desteklerinin Huawei tarafından desteklendiği ve üstün teknoloji ile donatılan bu hibrit otomobil tam 500 beygir gücüne sahip olacak. Seres SF5 1.5 litre hacminde ki benzinli motor ve iki adet de elektrik motorundan güç alıyor. Huawei yapmış olduğu lansman da sadece araçta ki elektrik gücü ile 180 kilometre yol gidebileceğini deponun ve bataryanın tam dolu olmasıyla beraber aracın yapacağı yolun 1000 kilometreye varabileceğini söyledi. Ayrıca SF5 marka otomobilin tekrar şarj olacağı zaman da sunduğu çift taraflı şarj olma avantajı ile insanların beğenisini kazanmış durum da. Seres ile yapılan işbirliği anlaşması şu an için iki şirketin de yararına gözüküyor iki taraf fa yaşanan gelişmelerden oldukça mutlu. Huawei elektrikli otomobil sektörün de başarılı olursa Seres ile olan işbirliği daha uzun yıllar devam edebilir gibi gözüküyor.

 

 

Yorum yapın