Sektöründe öncü şirketler, gizlilik politikalarını güncelliyor. Apple, Facebook, Google ve Microsoft gibi şirketler geçtiğimiz yıl ABD hükümetinden devletin veri taleplerini yayınlama izni istemişti.
Bu dört şirket, bireysel kullanıcılara, ABD hükümetinin kullanıcı verilerini ne zaman ve hangi aralıklarla istediği ile ilgili vereceği bilgilerin kapsamını genişletiyor. The Washington Post’ta yayınlanan bir habere göre, kullanıcılar ile verilerin paylaşımı, yetkili merciilerin veya hakimlerin isteği doğrultusunda gerçekleştirilebilecek.
Her ne olursa olsun bu durumun, soruşturma aşamasında bulunan vakalara zarar verilebileceği yönünde endişeler bulunuyor. Amerikan hükümeti doğal olarak, bu yüzden yapılacak olan düzenleme ile ilgili çekinceler taşıyor. Adalet Bakanlığı’ndan gelen açıklamalara göre bu yeni düzenleme, soruşturma altındaki şüphelilerin kaçmasına ya da bulunan delilleri karartmasına sebebiyet verebilir.
Şimdiye kadar, gizlilik politikasında değişikliğe gideceği ifade edilen dört şirketin yalnızca ikisinden güncelleme ile ilgili açıklamalar ve adımlar geldi. Google, bu hafta içerisinde gizlilik politikasını söz konusu durum ile ilgili olarak güncelledi. Gelen haberlere göre Google, yalnızca kurban durumuna düşen kişiler olursa zarar görmemeleri adına veri paylaşımında bulunmayacağını ifade ediyor. Konu ile ilgili olarak Apple ise; şirketin gizlilik politikasını bu ayın sonunda günc elleyeceğini belirtiyor. Bir Apple yetkilisine dayandırılan açıklamaya göre ise bu güncelleme sonrasında, kişisel bilgilerin talep edilmesi gibi pek çok durumda, kullanıcılar haberdar edilecek. Güncellemelere henüz son şeklini vermeyen Apple, Facebook ve Microsoft’un adımları, kısa dönemde netleşeceğe benziyor.