YouTube Kids Ülkemize Giriş Yaptı!

Son yıllara damga varan en büyük sosyal medya kuruluşlarından biri olan YouTube çocuklar için geliştirdiği YouTube Kids versiyonuyla ülkemize giriş yaptı! Büyük küçük demeden herkesin elinde ki cihazlar da kendine yer edinmeyi başaran bir uygulama olan YouTube’ da bazen aileler çocuklarını zararlı ve yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumak için bazı çekinceler yaşıyorlardı.

YouTube Kids Tamamen Ailelerin İsteklerine Göre Tasarlandı!

Aileler geliştirilen bu yeni uygulama sayesin de çocuklarının izlemelerini istemedikleri kanalları tek bir butonla engelleyebilecek. Çocuklarının bazen uzun süreler YouTube’ da vakit geçirebilmelerinden rahatsız olan ebeveynler YouTube Kids uygulamasından dahili zamanlayıcıyı etkinleştirerek çocuklarının uygulama da ne kadar vakit geçirebileceklerini kendileri belirleyebiliyorlar. Zamanlayıcının süresi dolduktan sonra uygulama otomatik olarak kendisini kapatacak bu saye de çocukların video dünyasına kendilerini kaptırmalarının da önüne de geçilmiş olacak.

Aileler, Çocuklarının Arama Yapmasını da Önleyebilecek!

Tamamen ailelerin kullanım kolaylığı için tasarlanmış bir uygulama olan YouTube Kids’ de çocukların ebeveynlerinin istemediği hiçbir şeye ulaşmamaları için büyük yenilikler sunulmuş. Aileler isterlerse çocuklarının YouTube’ da bulunan arama butonunu kullanmalarının da önüne geçebilir. Çocuklar sadece anne ve babalarının onlar için seçtikleri kanalları ve videoları takip edebilirler. Bu kısıtlanmış içerikler sayesin de aileler çocuklarının YouTube’ da neler seyrediyor olabileceklerinin her zaman bilincin de olacaklar. Birçok ülke de en çok tercih edilen uygulamalar arasında kendine yer bulmayı başaran YouTube Kids uygulamasını indirip kendileri kullanmak isteyen aileler artık Android ya da Apple Market üzerinden uygulamaya sahip olabilirler.

Yorum yapın