Xiaomi Elektrikli Araba Sektöründe Yerini Aldı!

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin Kurucusu aynı zamanda şirketin başkanı olan Lei Jun, Xiaomi’nin elektrikli otomobil sektörüne giriş yapmayı hazırlandığını duyurmuştu. Lei Jun farklı ve benzersiz bir tasarım yapmayı amaçladıklarını ve bu girişimlerinin de önümüzde ki seneler içinde şirketlerinin değerlerini arttıracağını söylemişti.

Xiaomi Elektrikli Araba Hakkında Bazı Detaylar Ortaya Çıktı!

Çin’de bir canlı yayın platformu olan Douyin’e katılan Lei Jun çok ufakta olsa bazı soruları cevapladı ve Xiaomi Elektrikli Araba sektöründe bizlere neler sunduğu hakkında merak edilen birkaç detay da böylece ortaya çıkmış oldu. Lei Jun’a göre halkın beklentisi Xiaomi’nin her gelir düzeyinde ki bireylere hitap edecek şekilde otomobiller geliştirmesi. Bu konuda orta ve üst düzeyde elektrikli araçlar üretilmesini kendisinin de desteklendiğini öğrenmiş olduk. Şunu söyleyebiliriz ki Xiaomi Çin’de bu sektörde satış yapmakta olan Tesla arabalarından daha düşük bir fiyat belirleyecek olması bu konuda ki işini biraz zora sokuyor. Çünkü hem Tesla dengesinde ve yüksek kalitede araçlar üretecek hem de rekabetçi bir fiyatla sektöre giriş yapması gerekecek. Tabi bu gidişle Xiaomi’nin tek yarışacağı marka Tesla olmayacak geçen her gün büyük şirketler ve ülkeler elektrikli araç üretimi konusunda söz sahibi olmak için çalışmalarını sürdürmekte.

Xiaomi’nin bu konuda ki çalışmalarına şimdiden başladığını ve seçeneklerini değerlendirmeye başladığını söyleyebiliriz. Şirket, elektirikli araçlarının markasının da Xiaomi olması gerektiğine karar verdi. Xiaomi tarafından yapılmış olan planlamaya göre ilk aracının hazır hale gelerek görücüye çıkmasının yaklaşık olarak üç yıl sürmesi bekleniyor. Bu üç sene içerisinde elektrikli araç pazarı daha kızışacak her firmadan yeni atılımlar gelmeye davam edecek gibi…

 

 

Yorum yapın