Google Yeni Pixel Serisi İçin Gün Sayıyor!

Tasarımı ve gelişim işlemlerinin Google tarafından yapıldığı bir Android telefon serisi olan Google Pixel, son modeli Google Pixel 5a 5G ile kullanıcılarının karşısına çıkabilmek için gün sayıyor. Her ne kadar cihazın tasarımı bir önce ki 4a modeli ile benzerlikler taşısa da Google, içerik yönü olarak 5a’ ya oldukça büyük yatırımlar yapmış.

Çıkış Tarihi Ertelenmeyecek!

Google bu yeni cihazının tanıtımını yaptığı zaman satış tarihi olarak haziran ayını işaret etmişti. Ancak dünyayı etkisi altına alan çip krizi sonrası yaşanan gelişmeler sonrası Google tarafından telefonun üretiminin erteleneceği ortaya atılmıştı. Bu iddialar sonucu telefon bir anda tekrar gündem olmayı başardı. Çünkü tüm dünya da büyük kullanıcı beklentisi içinde olunan bir modeldi. Bu iddalar sonucu Google seri üretimin ertelenmeyeceği ancak kısıtlı bir şekil de gerçekleşeceğini söyledi.

Google Pixel 5A İşlemci Tercihi

Şirket tarafından yapılan tanıtım da Pixel 5a’ nın orta seviye bir işlemci olan Snapdragon 765G ile donatıldığını görmüş olduk. Cihazın ekran özelliklerine gelirsek ekran boyu tam 6,2 inç boyutun da tasarlanmış ve ekran tercihi OLED ekrandan yana kullanılmış. Pixel 5a iki kameraya sahip olacak bir şekil de dizayn edilmiş. Ayrıca telefon da parmak izi okuma özelliği de mevcut. Google bu özelliği ekranın önüne eklemek yerine arkasına kameraların altına konumlandırmayı tercih etmiş. Cihaz ilk etap da sınırlı sayı da üretilse de eğer başarılı bir satış grafiği yakalarsa ileride de üretimine devam edilecek.

Yorum yapın