Ferrari Elektrikli Otomobil İçin Tarih Verdi!

Dünya üzerinde önde gelen otomobil firmalarından olan İtalyan markası Ferrari yönünü elektrikli araçlara döndüreceğini daha önce açıklamıştı. Şirketin bu yönde ki niyetini açıklamasının ardından ne zaman, nasıl üretime geçeceği merak ediliyordu. Bugün geldiğimiz nokta da ise bu dev İtalyan markasının CEO’su John Elkann, şirketin dört yıl için de üretime geçmeyi planadığını söyledi!

2025’ de Satışta Olacak!

Şirketten gelen açıklamaya göre Ferrari 2025 yılın da çıkaracağı elektrikli araba modeli ile sektör de adını duyurmaya kararlı. Önceden bu alan da bir girişim de bulunmayacağı konuşulan Ferrari bugün yaşadığımız ve için de bulunduğumuz dünya da bu pazar hamlesinin kaçınılmaz olduğu düşünmüş olacak ki bu konu da bir geri adım attılar.  Ferrari CEO’ su John Elkann şirketin şu an için sürücüsüz bir araba gerçekleştirme düşüncesin de olmadığını da konuşmasın da aktarmış. Kim bilir belki ileri de geldiğimiz dünya da Ferrari bu konuda da bir adım atmak durumunda kalabilir.

Ferrari şirketinin CEO’ su John Elkann yaptığı açıklama da elektrikli otomobilin oldukça rahat bir kaliteye sahip olacağını ve şirketin sektör de ki namına yaraşacak bir şekil de sportif tasarımından da ödün vermeyeceğinin altını çizmiş durum da. Şirket de şimdiden bu yeni pazar için yoğun bir çalışma ortamı var ve tüm çalışanlar İtalyan devi Ferrairi’ nin bu sektör de başarılı olması ve tutunabilmesi için elinden geleni yapıyor. Tüm dünyayı ve global markaları etkisi altına alan bu elektrikli otomobil pazarının ilerleyen seneler de nasıl bir hal aldığını hep beraber göreceğiz.

 

 

Yorum yapın