20 Nisan Apple iMac Sürprizi

Apple, birkaç gün sonra yeni ürünlerini ”Spring Loaded” etkinliğinde tanıtmak için hazırlıklarına devam ediyor. Şirketin bu etkinlikte; Mini LED iPad serisini, takip cihazı AirTags ve üçüncü nesil Apple Pencil kalemini de tanıtması düşünülüyor. Ancak son haberler, yenilenmiş tasarıma sahip iMac bilgisayarında bu etkinlikte yer alabileceğini gösteriyor.

MacRumors adlı internet sitesinin haberine göre Apple, 20 Nisan tarihinde gerçekleştireceği bu etkinlikte yeni iMac bilgisayarını da tanıtacak. Yenilenen tasarımlarla tanıtılması beklenen bu bilgisayar, eğer bu etkinlikte tanıtılırsa en dikkat çeken ürün olacağa benziyor.

iMac Tasarımı Değişiyor!

Apple, iMac tasarımını on yıldan fazladır güncellemiyordu. Fakat gelen bilgilere göre şirket, yeni ürünü ya da ürünleriyle eskiyen tasarımı yenileyecek. Bunun yanında kaynaklar, 2021 model iMac bilgisayarların beş farklı renk seçeneğiyle tanıtılmasını bekliyor.

Başka bir kaynak ise, Apple’ın 20 Nisan’da tanıtacağını iddia ettiği ürünü bir resim paylaşarak farklı renklerle geldiğini bir nevi doğruladı. Paylaşılan bu resim şirketin etkinliklerde kullanacağı görseli temsil ederken, diğer ise eski model G3 iMac’in resimlerini temsil etmekte. Bu da Apple’ın yeni ürününün beş farklı renk ile geleceğini gösteren bir başka bir haber.

Spring Loaded etkinliğinde tanıtılması beklenen yeni iMac ile eski modellerdeki kaba çerçeve görünümüne elveda denmesi düşünülüyor. Bunun yerine daha modern, güzel ve estetik bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ayrıca şirketin yeni tasarımının iki farklı ekran boyutuyla geleceği söylenenler arasında. Bunlardan biri 21.5 inç ekranla gelirken, diğeri ise 27 inçlik ekranla gelecek gibi duruyor.

Teknik özellikler açısından ne yazık ki çok fazla haber bulunamamakta. Fakat güncel haberlere göre Apple’ın yeni iMac’leri, daha güçlü işlemcilerle donatılacak. Bunun yanı sıra firmanın 2021 model bilgisayarının, Pro Display XDR ekran teknolojisiyle destekleneceği de beklenilenler arasında yer alıyor.

Yorum yapın